Läti alustas kodust MMi sensatsioonilise võiduga (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Läti hokikoondislased.
Läti hokikoondislased. Foto: Jussi Nukari via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Tänavune jäähoki MM peetakse Lätis ning suurturniir algas kohe suurüllatusega. Koduväljakul mänginud lätlased suutsid 2:0 tulemusega seljatada suurfavoriit Kanada. Tegemist oli Läti esimese võiduga Kanada üle.

Arvatult alustas kohtumist agressiivsemalt Kanada, kes jahtis meeletult kiiret avaväravat. Selle hoidsid lätlased edukalt ära ning omasid ka mõnda vastu rünnakut. Kaks minutit enne perioodi lõppu sai Läti mängida enamuses ning see kasutati ka kaks sekundit enne puhkepausi ära, minnes 1:0 juhtima.

Kogu kohtumine kulgeski täna sääraselt, et Kanada üritas, kuid kõik minutid tulutult. Kord jäi litrile ette kaitsemängija ja seejärel jälle Läti väravasuul seisnud Columbus Blue Jacketsi puurilukk Matiss Kivlenieks.

Teisel kolmandikul suutis Läti veel eduseisu suurendada ning see jäi ka kohtumise viimaseks väravaks. Nõnda algas jäähoki MM suurüllatusega. Seejuures jäi Kanada viimati MMil nulli peale 2016. aastal Soome vastu.

B-alagrupis mängivad lisaks Läti ja Kanadale veel ka Saksamaa, Soome, Norra, Itaalia, USA ja Kasahstan. Esimese mängu on pidanud ka Saksamaa ja Itaalia ning see lõppes sakslaste 9:4 võiduga.

Teised tulemused:

Venemaa - Tšehhi 4:3

Valgevene - Slovakkia 2:5

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles