Läti MMil fantastilise triumfini aidanud mängija: tõestasime Kanadale, et ka meie oleme hokiriik. See võit on eriline!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Läti hokikoondislastel oli eile põhjust rõõmustada.
Läti hokikoondislastel oli eile põhjust rõõmustada. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Läti hokikoondise ajaloo esimene võit Kanada üle on meie lõunanaabrite meedias tekitanud palju furoori. Läti MMil 2:0 võiduni aidanud Ralfs Freibergsi sõnul tõestasid nad Kanadale, et ka Läti on hokiriik.

«Meil on vähem inimesi ja vähem mängijaid, kuid armastame hokit väga,» vahendas Freibergsi Läti meedia. «Austame kanadalasi alati, kuid see võit on meie jaoks midagi erilist.»

Läti koondise kaitsja lisas, et mõned mängijad suutsid Kanada vastu esineda üle ootuste hästi. Näiteks tõi ta esile Ronalds Keninši. «Kui ta jätkab samamoodi mängimist, saab temast turniiri parim ründaja. Kahjuks on ta aga oma koduklubiga sõlminud viie aasta pikkuse lepingu, kuid kõik võib muutuda,» kostis Freibergs lõbusalt.

Kanada koondislane Connor Brown selgitas, et kaotuse üheks põhjuseks võis olla tõik, et põhja-ameeriklased ei pidanud enne MMi ühtegi kontrollmatši ning nad alles õpivad üksteisega koos mängima. Ta lisas, et viimasel kolmandikul näitas Kanada juba päris head hokit, kuid Läti väravalukku ei suudetud lahti murda.

Läti väravas tegi suurepärase esituse sel hooajal kaks korda maailma tugevaimas liigas NHL platsil käinud Matiss Kivlenieks, kes tõrjus kõik Kanada 38 pealeviset. See on teine kord alates 2016. aastast, mil Kanada on suudetud kuival hoida. Viis aastat tagasi tegi seda Soome.

Meie lõunanaabrid jätkavad MMi lahinguga Kasahstani vastu. Kanada ees on aga järjekordne raske katsumus, sest neile astub vastu igirivaal USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles