Avapäeval kergelt auto üle nurisenud Tänak rahustas fänne

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänak lõpetas Portugali ralli avapäeva liidrina, kuid see, kas ta ka tänase päeva esikohal lõpetab, ei sõltu enam ainult temast.

Nimelt on Portugali ralli olnud rehvidele tohutult nõudlik ning avapäevalgi purunes neid palju. «Ma arvan, et homme saab selles osas olema tõeline loterii-allegrii,» sõnas ka Tänak reede õhtul meediatsoonis

Täna hommikul oli saarlase jutt sama: «Meid ootab ees pikk päev. Oleme enamik katseid küll varem sõitnud, kuid see on kindlasti väga väljakutsuv, sest peame vaatama, kuidas rehvidega hakkama saada. Rehvivalikut on ka keeruline teha, sest meil puudub [Pirelliga] varasem kogemus, seega päris 100 protsenti kindel olla ei saa.» 

Avapäeval mainis Tänak katselõpu intervjuudes korduvalt, et tal on erinevaid probleeme. «Ega ta mugav pole. Auto on kiire, kui teda sundida, aga ega ma end väga loomulikult seal ei tunne,» selgitas saarlane päeva lõpus. Kas ööga sai sellisel juhul midagi masina juures muudetud? «Ei, eile oli lihtsalt väga pikk päev ja autod tahtsid natukene putitamist. Tegelikult on kõik hästi,» rahustas Tänak kõiki muretsevaid fänne.

Tänak alustab teist päeva kuuesekundilise eduga Elfyn Evansi ees, tiimikaaslane Dani Sordo jääb kolmandana eestlasest maha üheksa sekundiga. Portugali rallil saab kätt pulsil hoida Postimehe ralliblogi vahendusel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles