Hullumeelses hoos Vetter jahib Železny visete rekordit

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Johannes Vetter.
Johannes Vetter. Foto: Chai von der Laage via www.imago-images.de/imago images/Chai v.d. Laage/Scanpix

Odaviskaja Johannes Vetter jätkab suurepärases hoos, Saksamaal Dessaus peetud võistluse võitis ta tulemusega 93.20.

2017. aasta maailmameister ületas tänavu maagilise 90 meetri joone neljandat järjestikust ja kokku seitsmendat korda. Dessaus sai ta veel kirja ka 91.86, 88.09 ja 87.76. Vaid kaks päeva varem põrutas Vetter Tšehhis Ostravas 94.20. 

«Ma ei osanud oodata, et nii kaugele viskan, sest võistlesin vaid 48 tundi tagasi. 93.20 on päris korralik tulemus, olen väga rahul,» tõdes Saksamaa sportlane. 

Vetter piirdus Dessaus nelja katsega. «Tegin päris korraliku seeria, aga loobusin igaks juhuks kahest üritusest. Tahtsin energiat säästa ja riske vältida. Tänavu on peamine eesmärk olümpia, see motiveerib mind kõvasti.»

Vetteri tippmark 97.76 pärineb eelmise aasta septembrist. Enamat on suutnud vaid Jan Železny, kes viskas 1996. aasta mais maailmarekordi 98.48. Küll aga võib sakslane juba õige pea tšehhist kolleegist ühest arvestuses mööduda. 

Millest jutt? Peetakse arvestust, et 1995. aastal suutis Železny 90 meetri piiri ületada viiel järjestikusel võistlusel, Vetterit lahutab rekordi kordamisest üks edukas vise. Kogu hooaja peale kogus neist esimene tollal 14 mõõduvõtul 90+ meetrit, teisel on neid praegu 7. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles