Hirvesilmne Neuville esitas otse-eetris muinasjutu, kus polnud ilmselt grammigi tõtt

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autoralli MM-sarjas käib küll mees-mehe vastu võitlus, ent võimalusel abistavad üksteist ka tiimikaaslased. Portugali etapi teisel päeval sai vägagi tõenäoliselt midagi sellist näha Hyundai ridades. 

Alustada tuleb eile õhtust, kui Thierry Neuville eelviimasel katsel auto lõhkus ja pidi päeva pooleli jätma. Täna naasis belglane rajale, ent isiklikult mõtleb ta vaid pühapäevasele punktikatsele, sest rohkem midagi püüda pole. Plaan on eelkõige rehve säästa, mistõttu pole kiirus ka eriti konkurentsivõimeline. 

Kogu ralli kõige pikema, 37,92 km pikkuse kiiruskatse eel (11. ja 14.) jäi Neuville aga starti hiljaks. Ta pidi rajale minema esimesena ehk konkurentidele tee puhtaks lükkama. Belglane läks teele aga kuuendana, pärast kaht M-Spordi pilooti (Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith) ja kolme Toyotat (Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta). 

Vahetult pärast Neuville'i startis tema tiimikaaslane Dani Sordo. Siis oli järg Toyota sõitja Elfyn Evansi käes, rivi lõpetas Ott Tänak. Belglane sai küll hilinemise eest 2.40 trahvi, ent ta tegi konkurentidele karuteene – ka kolmandalt-neljandalt kohalt startides tekib rajapuhastusefekt – ning aitas omasid. 

Katse lõppu jõudes ei rääkinud Neuville aga tiimitööst sõnagi. «Meil tekkisid mõned probleemid, mis jäid [hilinemise kiuste] lahendamata. Otsustasime edasi sõita, aga olukord ei tundu väga hea. Loodetavasti saame hoolduspausil probleemist jagu,» jutustas WRC All Live'i otseülekandes rallimees ausal ilmel vägagi tõenäoliselt faktitu muinasjutu. 

Tõsi, kindlaid fakte Neuville'i valetamisest pole, ent kõik loogikareeglid näitavad seda. Lisaks on Hyundai, aga ka teised tiimid, varasemalt taktikamängudega silma paistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles