Eesti koondislase käärlöök tõi FCI Levadiale Eesti karikavõidu

Karl-Joosep Küngas
Copy

Evald Tipneri karikavõistluste finaalis läksid vastamisi Eesti kaks suurklubi. Võitja selgitasid välja tiitlikaitsja FC Flora ja FCI Levadia. Tasavägises mängus võttis Levadia Robert Kirsi väravast 1:0 võidu.

Tegemist oli nende klubide 113. mõõduvõtuga ning karikafinaalis oldi seejuures vastamisi kolmandat korda. Nii nagu varasemalt kahel korral triumfeeris ka tänavu Levadia.

Avapoolajal oli selgelt pall rohkem Levadia karistusala lähistel ning kahel korral suutsid Flora mehed ka Levadia väravat ohustada. Kui ühel juhul lendas pall lihtsalt väravast mööda, siis teisel korral oli kindel Levadia väravasuul seisnud 23-aastane Karl Andre Vallner.

Teisel poolajal tõstis pead ka Levadia, kes üha rohkem ohtlikke olukordi tekitas. 70. minutil jõudsid nad ka sihile, kui osava käärlöögiga suunas palli väravasse Eesti koondislane Robert Kirss.

Flora jahtis viimastel minutitel meeletult viigiväravat ning korra jõuti ka üsna lähedale. Rauno Sappinen sai 80. minutil karistusalas palli Vallnerist mööda suunata, kuid Levadia kaitsjad puhastasid olukorra väravajoone lähedalt.

Viimastel minutitel oli väravaarve kasvatamisele lähemal Levadia, kuid 1:0 tulemusega ka tänane lahing lõppes. Levadiale oli see ajaloo 10. karikavõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles