PM Portugalis ⟩ Ott Tänak: pikk ja keeruline töö hakkab vaikselt vilja kandma

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy

Veel laupäeva pärastlõunal kindlalt Portugali MM-rallil võidu suunas kihutanud Ott Tänaku saagiks jäi lõpuks punktikatselt teenitud viis silma. Esikoha maksis 14. kiiruskatse vedrustuse purunemine. 

Pärast eilset katkestamist naasis Tänak täna rajale. Fookus jäi vaid punktikatsele, kust õnnestuski maksimum võtta. Suurt meelerõõmu see ei paku, ent midagi siiski. 

«Praegu pole oluline, kas pakub lohtust või mitte - tähtsad on punktid. Nii meeskonna kui ka enda jaoks. Vähim, mis veel teha andis,» võttis Tänak viimase päeva kokku. 

Punktikatsele mõeldes mindi täna rajale ainsagi varurehvita. Suurt riski see endas aga kätkenud, sest eelnevad neli katset kulgeti läbi. «Selliseid asju testides ei proovita. Eelkõige oli küsimus, kas saame [punktikatseks] auto sõitma või mitte.» 

Kuigi suurem eesmärk jäi täitmata, pakkus nädalavahetus lisaks punktikatsele veel üht-teist rõõmustavat. Tänak andis mõista, et põhimõtteliselt tundis ta end laupäeval esimest korda Hyundai roolis mugavalt. Tiimiga liitus ta 2020. aasta hooajaks. 

«Positiivset tuleb kindlasti kaasa võtta. Eks töö on olnud paljude inimeste jaoks suhteliselt pikk ja keeruline, et auto kuidagi lihtsamalt sõitma saada. Hakkame sellele [eesmärgile] lähemale jõuda,» arutles Tänak. 

Vigade paranduseks saabub võimalus juba kahe nädala pärast Sardiinias. Kuigi taas kihutatakse kruusal, on teede iseloom Portugalist erinev. «Sardiinia on hoopis teine ralli. Loodetavasti toimib auto ka seal, aga ei oska kindlalt öelda,» resümeeris saarlane. 

Pärast hooaja neljandat etappi jääb neljandat kohta hoidev Tänak liidrist Sebastien Ogier'st maha 34 punktiga. Hooaeg jätkub juba kahe nädala pärast Sardiinia kruusateedel.

Individuaalne üldseis:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 79
2. Elfyn Evans (Toyota) 77
3. Thierry Neuville (Hyundai) 57
4. Ott Tänak (Hyundai) 45
5. Kalle Rovanperä (Toyota) 41
6. Takamoto Katsuta (Toyota) 36
7. Dani Sordo (Hyundai) 29
8. Craig Breen (Hyundai) 24

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles