PM PORTUGALIS Kuulsa jalgpallitreeneriga võidelnud Jeets jäi Portugalist saadud kogemusega rahule

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy

Gregor Jeets ja Andrus Toom lõpetasid Portugali ralli WRC3 arvestuse 11. kohal. Rally2-autoga sisuliselt alles oma kolmandal rallil startinud Jeets jäi saadud õppetundidega rahule ning vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Rasket Portugali MM-rallit rahulikult ja kindlapeale sõitma läinud Jeets sai nn õppimismaratonil tunda vett ja vilet. «Nii palju kui sai valesti minna, see ka läks. Saime palju kilometraaži, kuidas edaspidi paremad ja kiiremad olla,» ütles ta ralli kokkuvõtteks.

Kõige raskemaks muutis Jeetsi jaoks võistluse autole tehtud vale seadistus, sest enne rallit proovitud testikatse jättis Portugali teedest sootuks teistsuguse mulje. «Kahjuks seadet enam muuta ei saanud, sest vajalikke osasid polnud enam kaasas. Kogu ralli saime õppida, kuidas on kehvema autoga sõita.»

«Oma rolli mängisid kolm rehvipurunemist ja üks varda purunemine, mille tõttu meil läks üks tagaratas alt ära koos piduri ja amordiga,» seletas Jeets reedesel viimasel katsel toimunud intsidenti, kus sõitja sõiduviga ei teinudki.

Jeets suhtles ralli jooksul ka kuulsa jalgpallitreeneri Andre Villas Boasiga, kes tegi oma debüüdi MM-sarjas. Endine Londoni Chelsea ja Tottenhami peatreener startis rallil heategevuslikul eesmärgil ja väga tempokat minekut ei näidanud.

Laupäevase viimase katsega suutis eestlane temast üldarvestuses mööduda. «Vilksamisi rääkisime, aga ta koguaeg startis natuke tagant poolt, väga palju aega polnud,» kommenteeris Jeets läbikäimist maailmakuulsa juhendajaga.

MM-sarjas stardib Jeets järgmisena kodusel Rally Estonial, kalendrisse kuuluvad ka Soome ja Kreeka. Veelgi rängemate teede poolest tuntud Akropolise ralli Kreekas Jeetsi ei heiduta, sest tal on kohalikke olusid tundev abimees omast käest võtta. «Isa on seal sõitnud ja saan päris head infot ja ilmselt oskame ka paremini autot seadistada ja ka kohe alguses parema legendi teha.»

WRC3 Portugali MM-etapi tulemused:

Foto: ewrc-results.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles