Eesti motoäss jäi MM-hooaja avaetapil napilt poodiumilt välja

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: WSBK/Václav Duška Jr.

Motosportlane Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) võitles Hispaanias Aragonis Supersport klassi MMi avaetapi teises võistlussõidus poodiumikoha eest, ent pidi siiski leppima neljanda kohaga.

Tänane võidusõit peeti jahedates ja vihmastes oludes. Soomer ütles, et vahetult enne starti oli võrdsete võimalustena laual kolm rehvivalikut. Otsustati keskmise seguga kasuks nii ees kui ka taga. Võistlus näitas, et valik oli õige.

Sõitu läks küll juhtima rootslane Christoffer Bergman, kes ühena vähestest kasutas vihmarehve, kuid võistluse teises pooles möödusid temast keskmisi rehve kasutanud võistlejad. Nende hulgas ka Soomer. 

«Alguses olin ettevaatlik, otsisin kohti, kus oleks võimalik kiire olla ja püüdsin mitte vigu teha,» rääkis Soomer pressiteate vahendusel.

«Sõidu keskel, kui tunne oli juba hea, asusin neid kiireid kohti ära kasutama,» lisas Soomer, kes tõusis kaheksandalt kohalt viiendaks ning viimasel kolmel ringil sõitis parimaid ringiaegu, kerkides vahepeal ka kolmandaks.

Viimastel ringidel pidasid põneva võitluse esikoha nimel Steven Odendaal, Raffaele De Rosa, Jules Cluzel ja Soomer. Neli sõitjat mahtusid kohati nelja kümnendiku sisse.

De Rosa juhtis viimase ringini, kuid loovutas viimases kurvis Odendaalile koha. Tagareast startinud Cluzel tõusis kolmandaks, hoides ruudulipu langedes Soomerit 0,055 sekundi kaugusel.

«Möödasõidud olid täna tohutult rasked, eessõitja tuulest ei saanud välja tulla,» kommenteeris Soomer. «Natuke kripeldab, et mulle medalit ei jätkunud, aga tegime täna meeskonnaga kõik, mis selle sõidu ettevalmistamiseks oli võimalik teha, õigesti.»

Esimese sõidu lõpetas Soomer 7. kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles