Portugalis koroonareegleid rikkunud Hyundai rallimehele määrati karm karistus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ole Christian Veiby.
Ole Christian Veiby. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran/Scanpix

Portugali MM-rallil vaid testikatsega piirdunud Hyundai i20 R5 masina piloot Ole Christian Veiby sai võistluse järel ootamatu uudise. 

«Kahjuks ma Portugali rallil ei stardi. Minu koroonaproov oli positiivne ja kohalike reeglite järgi pean nüüd isolatsioonis olema. Jonase (Andersson, kaardilugeja – toim) test oli negatiivne, kuid ta viibib samuti isolatsioonis,» lausus norralane Twitteri vahendusel pärast neljapäevast testikatset. 

Enda teada täitis Veiby pärast seda kõiki eeskirju, kuid sai sellele vaatamata pühapäeva pärastlõunal ootamatult halva uudise. Rahvusvaheline autoliit (FIA) avaldas dokumendi, kus seisab must-valgelt, et ta rikkus koroonaviiruse reegleid. 

Raporti kohaselt ei teatanud Veiby Portugali ralli korraldajatele, et ta oli enne võistluspaika jõudmist lähikontaktis Covid-19 nakatunuga. Lisaks selgus, et rallimees sõitis positiivse koroonaviiruse kiuste Portugalist Hispaaniasse. 

Mullu Hyundai WRCga debüüdi teinud, kui peamiselt R5-autoga kihutavale Veiby'le määrati karm karistus. Ta ei tohi järgneva poole aasta jooksul osaleda MM-etappidel. 

24-aastane piloot avaldas Twitteris juhtunu üle sügavat hämmingut. «Täielik šokk, et kohtunikud minu positiivse Covid-19 testi valguses nõnda otsustati. Mõistan, et olukord on tõsine, aga järgisin juhised ega soovinud midagi halba,» kirjutas ta. 

Veiby tunnistab, et ta puutus 6.-8. maini peetud Targa Florio rallil tõepoolest koroonapositiivsega kokku, ent andis see järel ise viis negatiivset testi. Kohe pärast Portugalis nakatumisest teada saamist jäi ta hotelli isolatsiooni. 

Riigist lahkumise osas olevat Veiby samuti loa saanud. Väidetavalt oli ta kontaktide vältimiseks autos üksi ja sõitis otse Hispaaniasse, kus asub tema pere kodu. 

«Mul ei jää muud üle kui vabandada, mul on tiimi ees tõsiselt kahju. Loodan siiralt, et ma kellelegi viirust edasi ei andnud,» resümeeris ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles