Läti hokikoondis alistas Kanada, fännid viisid saatkonna ette lilli

Ville Arike
, reporter
Copy
Läti hokikoondis tähistab Kanada üle saavutatud võitu.
Läti hokikoondis tähistab Kanada üle saavutatud võitu. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Rääkides jäähokist ja vaadates Euroopa kaarti, võib eestlane vaid kadedust tunda. Kõik meie ümber mängivad kõrgel või väga kõrgel tasemel, välja arvatud Leedu, aga seal valitseb korvpall. Meie lõunanaabrid lätlased rõõmustasid reedel nii nagu ei kunagi varem – koduses Riias peetavat MMi alustati 2:0 võiduga hoki sünnimaa Kanada koondise üle!

Ainus, mida Läti hokifänn tol õhtul veel tahta võis, oli mõistagi pääs Riga Arenale. Mängitakse tühjade tribüünide ees. Aga sportlikus plaanis saadi kätte võimas tulemus, ehkki tuleb möönda, et Kanada ja paljude teiste riikide vägevamad pojad võitlevad praegu teisel pool ookeani Stanley karika nimel.

Viisteist aastat selgitati maailma paremaid samuti Riias ning siis kaotasid peoperemehed kanadalastele eesotsas Sidney Crosbyga 0:11. 2014. aasta Sotši olümpial oli tulemus juba 1:2. Kolme aasta tagusel MMil jõudis Läti välja lisaajani, aga lõpuks ikkagi kaotas. Ning nüüd suutis NHLi klubi Columbus Blue Jacketsi puurilukk Matiss Kivlenieks oma seljataguse täiesti puhtana hoida, väljaku teises otsas skoorisid aga Miks Indrašis (kaks sekundit enne esimese kolmandiku lõppu) ja Oskars Batna. Kõigi aegade esimene võit oli kätte saadud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles