Oma presidenti vihkavad jalgpallifännid «matsid» ta maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Nantesi poolehoidja hoidmas klubi president Waldemar Kitale mõeldud kirstu.
Nantesi poolehoidja hoidmas klubi president Waldemar Kitale mõeldud kirstu. Foto: Sebastien Salom-gomis/afp/scanpix

Prantsusmaa kõrgliigaklubil FC Nantes'il pole praegu käsil kõige paremad ajad ning võistkonna fännid peavad selle kõige süüdlaseks tiimi presidenti Waldemar Kitat.

Nantes'i klubi lõpetas tänavuse Ligue 1 hooaja tagantpoolt kolmandal kohal, mis tähendab, et neil tuleb nüüd kõrgliigasse püsimajäämiseks pidada üleminekumänge. Viimases voorus oli võistkonnal võimalik küll nendest kohtumistest pääseda, kuid Montpellier' meeskonnalt saadud 1:2 kaotus tähendas ikkagi, et 18. koht ja ellujäämismängud on tõsiasi.  

Nõnda tulebki klubil nüüd vastamisi minna esiliiga kolmandana lõpetanud Toulouse'iga, esimene vastasseis toimub 27. mail, kordusmäng leiab aset neli päeva hiljem. 

Sõltumata sellest, kuidas need kohtumised lõppevad, on klubi tõsihingelisemad fännid juba praegu oma meelsust võistkonna tallatava suuna osas näidanud. Viimase vooru eel matsid nad sümboolselt klubi presidendi Waldemar Kita.  

68-aastane Poola ärimees, kes ajanud suurema osa oma varandusest kokku kontaktläätsetega, sai klubi presidendiks 2007. aastal, kui otsustas äsja kõrgliigast välja pudenenud ja pankrotiäärel virelenud võistkonnale uuesti hinge sisse puhuda. Aasta hiljem tõusti uuesti korraks kõrgliigasse, kuid ainult selleks, et uuesti alla pudeneda.

Uuesti suutis Nantes koha meistrisarjas välja võidelda 2012-13 hooajal ning pärast seda on nad kuulunud Ligue 1 keskmiste sekka, lõpetades parimal juhul seitsmendana (2016–17). 2014. aastal valis mainekas väljaanne France Football president Kita riigi parimaks vutijuhiks.

Ent paraleelselt on tema valitsemisaega saatnud meeletu ebastabiilsus, mille parimaks näitajaks on fakt, et viimase viie aasta jooksul on klubi juhendanud kümme peatreenerit eesotsas Sergio Conceicao, Claudio Ranieri ja Raymond Domenechiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles