FOTO Maailmarekordimehe Duplantise ilus žest pälvis positiivset vastukaja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: OLI SCARFF/AFP

Möödunud nädalavahetusel algas kergejõustiku Teemant liiga hooaeg vihmases Inglismaal. Sestap oli eriti teivashüppajatel probleeme enda sooritustega. Maailmarekordimees Armand Duplantis näitas aga tõelist härrasmehelikkust.

Duplantis läks Gatesheadis toimunud Teemant liiga osavõistlusele olles eelnevalt võitnud 23 võistlust järjest. Inglismaal segas sportlasi aga madal õhutemperatuur, tugev tuul ja paduvihm. Nõnda leppis rootslane ainult tulemusega 5.55, mis on väga kahvatu võrreldes tema maailmarekordiga 6.18.

«Olen õnnelik, et end ei vigastanud,» sõnas Duplantis pärast võistlust. «Meie spordiala on säärastes tingimustes väga ohtlik teha. Teiba tunnetus on väga oluline ja samuti tuleb ootamise ajal ikkagi sooja hoida.»

Võistluse võitis ameeriklane Sam Kendricks, kes suutis rootslase alistada esmakordselt pärast 2019. aasta MMi Dohas. «Võistluse ajal oli rada väga märg ja tuul ajas mitmel korral lati maha ka kõige õrnemast puutest. Siiski olen õnnelik, et võitsin,» sõnas Kendricks.

Võistlusest endast oluliselt rohkem räägitakse hoopis olukorrast, kus Duplantis tormas Kendricksile appi, et too saaks kuivalt hüpet minna sooritama. Nimelt seisis rootslane konkurendi kõrval ja hoidis tema kohal vihmavarju.

Säärane tegu pälvis nii kergejõustiklaste kui ka fännide seas ohtralt positiivset vastukaja. «Imeline vaatepilt,» sõnas Guardiani ajakirjanik Sean Ingle sotsiaalmeedias. «Tänase õhtu enim kõneainet pakkunud sündmus,» lisas Brasiilia ajakirjanik Flavio Dilascio. «See on klass omaette,» tõi briti ajakirjanik Alex Spink esile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles