Läti välisminister: Valgevene lipul pole jäähoki MMil kohta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Alates tänasest lehvib Riias kunagine Valgevene lipp.
Alates tänasest lehvib Riias kunagine Valgevene lipp. Foto: Natalia Fedosenko/Natalia Fedosenko/TASS/Scanpix

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs lasi koostöös Riia linnapeaga eemaldada jäähoki MMi võõrustava hotelli eest eemaldada Valgevene lipu. 

Jäähoki MMil osalevad sportlased on kõik koondatud Riias asuvasse Radisson Blu Hotel Latvijasse ning selle ees lehvivad kõikide osalevate riikide lipud. Alates tänasest ei ole nende hulgas Valgevene lippu, sest selle lasi eemaldada Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ja Riia linnapea Martins Stalkis.

Valgevene lipp asendati valge-punase-valge lipuga, mis oli kunagi Valgevene ametlikuks lipuks ning seda kasutas ka kunagine Valgevene demokraatlik erakond. «Heiskasime hotelli ette Valgevene poliitpõgenike poolt ulatatud valge-punase-valge lipu. Säärase riigilipp, mis on seotud terrorismiga ei kuulu meie hinnangul jäähoki MMi juurde. Seepärast ka selle eemaldasime,» sõnas Riia linnapea sotsiaalmeedias.

Olukord hakkas hargnema, kui Valgevene võimud sundisid pühapäeval Ateenast Vilniusesse teel olnud Ryanairi reisilennuki libapommiähvardusega ja sõjalennukite survel Minskis maanduma, et vahistada selle pardal viibinud opositsiooniaktivist ja üks Valgevene meeleavaldusi kajastanud Telegrami-kanali NEXTA juhte Raman Pratasevitš, kirjutab Postimees ülevaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles