Tehnikajumalad on Tänaku hoogu pärssinud ka eelmistel hooaegadel

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak on Hyundaiga noppinud kaks esikohta. Neist esimese saavutas ta eelmisel aastal kodusel MM-etapil Rally Estonial.
Ott Tänak on Hyundaiga noppinud kaks esikohta. Neist esimese saavutas ta eelmisel aastal kodusel MM-etapil Rally Estonial. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Ott Tänaku ja Martin Järveoja esikoht Portugali MM-rallil läks alt vedanud Hyundai i20 WRC-auto nahka. Tänak on Hyundaiga võitnud seni kaks MM-etappi, kuid kuni viimase rallini polnud ta mõista andnud, et tunneb ennast autoroolis mugavalt.

Oli, mis oli, olulised punktid läksid Portugalis tehnilise probleemi nahka. Paraku on 33-aastasel Tänakul ka varasematel hooaegadel sarnaseid intsidente ette tulnud. Üldjuhul jäävad sõitja ja tiim põhjuste selgitamisel kidakeelseks, kuid need olukorrad võivad jääda hinge kriipima. Paratamatult tundub, et meie mees on saanud endast mitteolenevate probleemidega rohkem pihta kui teised.

Postimees võttis luubi alla Tänaku rallid alates 2020. aastast, mil tema teed ristusid Hyundai meeskonnaga. Selle ajaga on sõidetud 11 MM-etappi ja Tänak on pidanud heast tulemusest suu puhtaks pühkima kolmel korral, sest autot tabasid pealtnäha tühjast kohast tehnilised mured. Siinkohal ei võta me arvesse velje- ega rehvipurunemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles