IIHF: Valgevene lipu eemaldamine MMi mängupaikade lähedalt pole meie jaoks aktsepteeritav (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jäähoki MMil osalevate riikide lipud. Peagi ei ole enam alaliidu sümboolika seal lehvimas.
Jäähoki MMil osalevate riikide lipud. Peagi ei ole enam alaliidu sümboolika seal lehvimas. Foto: Martins Zilgalvis/AP

Rahvusvaheline Jäähokiföderatsioon (IIHF) andis Riia linnapeale Martinš Stakisele mõista, et nende jaoks pole vastuvõetav maailmameistrivõistluste mängupaikade läheduses Valgevene lipu asendamine valge-puna-valge lipuga.

Kõik sai alguse, kui Valgevene võimud sundisid Ateenast Vilniusesse teel olnud Ryanairi reisilennuki libapommiähvardusega ja sõjalennukite survel Minskis maanduma, et vahistada selle pardal viibinud opositsiooniaktivist ja üks Valgevene meeleavaldusi kajastanud Telegrami-kanali NEXTA juhte Raman Pratasevitš.

Läti välisminister ja Riia linnapea vastasid sellele sammuga, kus Valgevene lipp asendati jäähoki MMi võõrustava hotelli ees valge-punase-valge lipuga, mis oli kunagi Valgevene ametlikuks lipuks ning seda kasutas ka kunagine Valgevene demokraatlik erakond. «Heiskasime hotelli ette Valgevene poliitpõgenike poolt ulatatud valge-punase-valge lipu. Säärase riigi lipp, mis on seotud terrorismiga, ei kuulu meie hinnangul jäähoki MMi juurde. Seepärast ka selle eemaldasime,» sõnas Riia linnapea sotsiaalmeedias.

Rahvusvahelisele Jäähokiföderatsioonile säärane käik ei meeldinud ja nad soovivad, et suurvõistlus ei käiks poliitikaga käsikäes. Stakis võtabki IIHFi arvamust kuulda ja eemaldab alaliidu lipu hotelli lähistelt, kuid valge-puna-valge lipp jääb ikkagi lehvima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles