Bayerni tagasi tippu viinud sakslane võtab üle tippkoondise

Karl-Joosep Küngas
Copy
Järgmine Saksamaa koondise peatreener Hansi Flick.
Järgmine Saksamaa koondise peatreener Hansi Flick. Foto: SVEN HOPPE / POOL/EPA/Scanpix

Saksamaa jalgpallikoondis leidis omale uue peatreeneri, kelleks on Hansi Flick. Sel hooajal Müncheni Bayerni lootsina ametis olnud Flick asub tööle pärast Euroopa meistrivõistlusi.

Saksamaa koondis vajas uut peatreenerit, kuna praegune loots Joachim Löw andis teada, et tema jaoks jääb selle aasta EM viimaseks võistluseks praegusel ametikohal. Löw on Saksamaa koondist juhendanud alates 2006. aastast.

Flick sõlmis lepingu, mis kestab 2024. aasta suveni. See tähendab, et tema juhendada on Saksamaa nii järgmistel maailmameistrivõistlustel kui ka 2024. aasta EMil.

«Olen väga elevil, et juba tööle asuda. Meil on väga palju andekaid pallureid ja seda eriti noorte seas,» sõnas 56-aastane Flick.

Endine Müncheni Bayerni peatreener oli ka Saksamaa koondise esimeseks valikuks Löwi asendama. Oli ta ju pikalt Löwi abimeheks. Aastatel 2006-2014 täitiski ta abitreeneri ametit ning Flick liikus karjääris edasi pärast triumfi 2014. aasta MMil Brasiilias.

2019. aasta keskpaigas liitus ta Bayerniga ning esialgu abitreenerina. Peagi vallandati peatreener Niko Kovac ning juhtimine anti üle Flickile. Pooleteist hooaja jooksul võitis ta kõik, mis võimalik. Kahel korral saatis neid edu Saksamaa kõrgliigas, korra karikasarjas ja Meistrite liigas ning tuldi tänavu veebruaris ka klubide maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles