Leedu jalgpalliliit tühistas Valgevenes kaks koondisemängu: see on meie mängijatele liiga ohtlik

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Leedu jalgpallikoondis.
Leedu jalgpallikoondis. Foto: PAVEL MIKHEYEV/REUTERS

Leedu U21 ning meeste jalgpallikoondis pidanuks sel aastal mängima Valgevene pealinnas Minskis, kuid Leedu jalgpalliliit otsustas mängud ära jätta.

«Tänane olukord on selline, et nii noorte kui ka meeste koondis nendes mängudes kindlasti ei osale, kuigi oleme sõlminud Valgevene jalgpalliliiduga lepingu,» teatas Leedu jalgpalliliidu peasekretär Edgaras Stankevičius portaali LRT vahendusel.

«Poliitilise konteksti tõttu oleks see meie mängijate ja nende perede ohutuse seisukohalt liiga riskantne,» põhjendas Stankevičius otsust.

Leedu meeste koondis pidanuks Minskis mängima maavõistluse 16. novembril. U21 koondise mäng oleks toimunud juba 8. juunil.

Leedu jalgpalliliidu otsuse põhjustas pühapäeval Ateenast Vilniusesse teel olnud Ryanairi reisilennuki kaaperdamine. Valgevene sundis lennuki pommiähvarduse ja sõjalennukite survel maanduma Minskis, et vahistada õhusõidukis viibinud opositsiooniaktivist ja üks Valgevene meeleavaldusi kajastanud Telegrami-kanali NEXTA juhte Raman Pratasevitš.

Stankevičiuse sõnul ootab Leedu jalgpalliliit veel UEFA heakskiitu, kuid ta on veendunud, et Euroopa jalgpalliliit annab selleks nõusoleku. «UEFA on üsna mõistlik organisatsioon ja kindlasti on nad pühapäevaseid sündmusi jälginud. Usun, et nende otsus tuleb selge ning mängud jäävad ära,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles