Oscari võitnud produtsendid teevad Jamie Vardy muinasjutulisest loost filmi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jamie Vardy.
Jamie Vardy. Foto: Rui Vieira/AP

Jalgpalliteemalisi Hollywoodi filme pole just ülearu palju, kuid seda rohkem on põhjust vutisõpradel põnevil olla, sest Oscari võitnud produtsendid Gareth Unwin ja Simon Egan nõustusid Leicester City tähest Jamie Vardyst filmi tegema.

2010. aasta «Kuninga kõne» eest Oscariga pärjatud Unwin ja Egan võtsid vastu Adrian Butcharti kirjutatud stsenaariumi ning andsid sellega uuele jalgpallifilmile rohelise tule. Olgu mainitud, et Butcharti puhul on tegu sama stsenaristiga, kes kirjutas filmi «Värav!» ja selle järjed.

Kui «Värav!» keskendus Newcastle Unitedile ja fiktiivsele tegelasele Santiago Munezile, siis seekordne linateos sünnib tõsielu põhjal. Filmi peakangelaseks on Vardy ning haripunktiks mõistagi 2015/16. hooaeg, mil Leicester krooniti Inglismaa meistriks. Hooaja eel kihlveokontorites oli Leicesteri meistriks tulemise võimalus 1:5000. 

Praegu pole veel teada, kes hakkab Vardy tegelaskuju mängima. Samuti pole selge, kas filmis kajastatakse ka Vardy hiljutisi tegemisi. Võitis ta ju tänavu Leicester Cityga Inglismaa karikasarja. Ühtlasi sai temast esimene jalgpallur, kes on mänginud FA Cupi kõikides voorudes, sealhulgas eelringides.

Vardy liitus Leicesteriga alles 2012. aastal, mängides eelnevalt Inglismaa madalamates liigades. Mitmel puhul maha kantud jalgpallur suutis debüüthooajal Inglismaa esiliigas lüüa 16 väravat ning aitas klubi kõrgliigasse. Meistritiitliga lõppenud hooajal võttis ta üle Ruud van Nistelrooy järjestikustes mängudes löödud väravate rekordi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles