Isegi Ferrari püüdis Bottase kurikuulsat rattamutrit lahti saada

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Möödunud nädalavahetusel sõidetud Monaco GP-l pakkus üksjagu kõneainet Valtteri Bottase vormeli rattamutter, mida ei õnnestunud Mercedese mehaanikul lahti saada ning mille tõttu tuli soomlasel etapp katkestada. Tuleb välja, et hiljem püüdsid kolleege aidata ka Ferrari mehaanikud, kuid tulutult.

Bottase jaoks lõppes Monaco GP 31. ringil, mil soomlane tegi korralise boksipeatuse. Kuna mehaanikul ei õnnestunud Bottase vormeli esimest paremat ratast eemaldada, oligi soomlase sõiduga lõpp.

Mercedese tiimipealik Toto Wolff selgitas, et kuna Bottas peatus natukene liiga vara, jäi mehaanikule mutri avamiseks kehv nurk ning ta lasi selle nurgad maha. Hiljem teatas Mercedes, et mutter on kohe nii kinni, et see tuleb Londonis asuvas tehases lahti puurida.

Intervjuus Motorboxile tunnistas Wolff, et neile ulatasid abikäe Ferrari mehed. «Püstol tegi rattamutri täiesti ümaraks. Ma pole kunagi midagi sellist näinud. Sellest ei jäänud midagi järele. Valtteri ütles meile, et ta lausa nägi metall-laaste lendamas. Ferrari üritas meid ka rasketehnikaga aidata,» ütles Wolff.

Vormel 1 ajakirjanik Virutas de Goma lisas Twitterisse pildi, kus hoiab käes õigesti lahti võeti rattamutrit ning taustal on foto Bottase omast. Vahe on märgatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles