Hiina ultramaratonil hukkunute lähedastele pakutakse üle 100 000 euro

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Ultramaraton toimus väga mägises piirkonnas.
Ultramaraton toimus väga mägises piirkonnas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Nädalavahetusel Hiinas toimunud ultramaratonil hukkus 21 jooksjat, kui mägipiirkonnas tabasid atleete jäine paduvihm, rahe ja tormituuled. Surnute lähedastele pakutakse palju raha, kuid teps mitte kõik ei taha seda vastu võtta.

Laupäeva hommikul stardi saanud 100 km pikkusele jooksule asus T-särkide väel teele 172 sportlast. Lõuna paiku tabas ultrasportlasi keset mägist ala rahe ning jäine vihm. Temperatuur langes järsult kuue soojakraadini, samal ajal hakkas tuul üha tugevamini puhuma.

Jooksust osa võtnud spordiblogija, 30-aastase Zhang Xiaotao sõnul oligi esimene halb enne järsult tõusnud tuulepuhangud. Paar tundi pärast seda, kui tuul sportlastelt mütsid peast lennutas, lamas Zhang teadvusetult ühes koopas.

Ta meenutas, et oli just alustanud tõusu raskeimat osa, kui ühtäkki hakkas taevast sadama rahet. «See sadas mulle näkku, mu pilt muutus uduseks. Ma ei suutnud enam teed selgelt näha,» kirjeldas ta.

Baiyini linnapea Zhang Xuchen märkis, et Gansu provintsi on jõudnud 161 hukkunute pereliiget. Üle poolte neist on vastu võtnud 123 000 euroni küündiva kompensatsiooni, ent mõned keelduvad rahast, sest ametivõimud pole neile jaganud juhtunu osas piisavalt selgitusi. Jah, osalt oli süüdi ilm, kuid arvatakse, et oma osa mängivad ka inimlikud eksimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles