Prantsusmaa lahtiste eel: Kaia Kanepi tulemused tekitavad muret, Anett Kontaveidi kohal saladuseloor

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveidi tervise ja mänguvormi kohal püsivad suured küsimärgid. Viimati käis ta platsil 2. mail Madridi turniiril.
Anett Kontaveidi tervise ja mänguvormi kohal püsivad suured küsimärgid. Viimati käis ta platsil 2. mail Madridi turniiril. Foto: foto: Rob Prange/zumapress.com/Scanpix

Spordisõprade südamed hakkavad alati enne tennise suure slämmi turniire veidi kiiremini põksuma, sest heaks tulemuseks on potentsiaali nii Anett Kontaveidil (WTA 31.) kui ka Kaia Kanepil (WTA 66.). Pühapäeval startivate Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste eel valitseb aga mõlema suhtes teadmatus.

Eesti esireketi Kontaveidi hooaja esimene kolmandik pole väga säravaid emotsioone tekitanud. Austraalia lahtiste eelsel soojendusturniiril jõudis ta küll finaali, ent peaetendusel piirdus kolme mänguga. Järgneval kuuel võistlusel on samuti laeks jäänud maksimaalselt kaks võitu.

Maailma edetabeli viie tugevama sekka kuuluva Sofia Kenini alistamine Stuttgardis oli tore, kuid ameeriklanna viimaste kuude vorm ei kannata kriitikat. Pärast sama turniiri järgmise ringi kaotust Arina Sabalenkale otsustas Kontaveit aprilli lõpus vahetada treenerit – Nigel Searsilt võttis ameti üle Ain Suurthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles