VIDEO Euroopa liiga saatuse otsustasid väravavahtide löödud penaltid

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
David De Gea pidi minema penaltit lööma, kuid ta ei suutnud palli võrku saata.
David De Gea pidi minema penaltit lööma, kuid ta ei suutnud palli võrku saata. Foto: Lukasz Laskowski/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Jalgpalli tugevuselt teise eurosarja ehk Euroopa liiga võitjaks krooniti Villarreal, kes alistas kuulsa Manchester Unitedi pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega penaltiseerias.

Esimesena haaras juhtohjad rekordilist neljandat Euroopa liiga triumfi jahtinud peatreeneri Unai Emery hoolealused, kui ründaja Gerard Moreno suunas 29. minutil väravasse Dani Parejo tsenderduse karistuslöögist.

Eduseis püsis, kuid teisel poolajal võttis United ohjad enda kätte. See tõi tulu 55. minutil, kui väravaesises saginas jäi pall vabaks ning esimesena jõudis selleni Inglismaa klubi kesktormaja Edinson Cavani. Uruguay koondislasel jäi üle lüüa pall pooleldi tühjaks jäänud võrku.

Paarkümmend minutit enne normaalaja lõppu oli Cavanil suurepärane võimalus United juhtima viia. Vasakkaitsja Luke Shaw murdis Villarreali karistusalasse ning saatis Cavani pea peale täpse tsenderduse, kuid ründaja mõnelt meetrilt tehtud pealöök lendas vastu keskkaitsja Pau Torrese peanuppu.

Rohkem väga häid väravavõimalusi ei tekkinudki. Penaltiseeria oli aga tõeline põnevik, sest 11-meetri karistuslööki said proovida kõik 11 mängijat. Viimane sõna jäigi väravavahtidele: kui Geronimo Rulli skooris, siis Unitedi David De Gea soorituse hoidis Rulli väravast eemale.

Penaltiseeria:

Ühes Euroopa liiga võiduga lunastas Villarreal pääsme Meistrite liigasse. Inglismaa meistrisarja alusel oli United selle koha juba taganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles