Rõõmusõnum autospordisõpradele: Estonian GP toimub pealtvaatajatega!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Enne jaanipäeva saab näha põnevat võidusõitu!
Enne jaanipäeva saab näha põnevat võidusõitu! Foto: Estonian Grand Prix

Seoses koroonapiirangute leevenemisega on 18.-20. juunini toimuvatele Henkell Estonian Grand Prix võistlustele lubatud ka pealtvaatajad. Nüüd on tulemas tõeline võidusõit, kus võistlustulle astuvad mitmed tippsõitjad nii Baltikumist kui ka Põhjamaadest ja fännid saavad neile raja ääres kaasa elada, vahendab pressiteade.

BMW 325 CUP võistlusklassis on viimase kümne aasta suurim osavõtjate arv ning esindatud on kõik kolm Balti riiki. Viis eestlast stardivad BMW 325 CUP võistlusklassis, sealhulgas Kristo Krinpus, kes kuulub vaieldamatult favoriitide hulka.

BEC 6H on võistlus, kus maailmatasemel kiired autod võistlevad 6 tunni sõidus. Mitu Lamborghini Huracani, Porsche 911 GT3, Porsche Cayman GT4 ja TCR-klassi autot.

TCR ja GT sprindivõistlus on Baltimaade ja Soome võidusõitjate tõsine jõukatsumine kiirete ja võimsate sportautodega nagu Chevrolet Corvette, Lamborghini, Nissan GTR ja Audi TTRS. Eestlastel on ootused suured, sest Mikk Maaten plaanib sel hooajal võita maineka TCR tiitli.

Põnevust pakub ajalooliste vormelite võidusõit, kus saab näha ka Eestis ehitatud Estonia vormeleid.

Estonian Grand Prix on seitsmendat korda toimuv Põhjamaade ja Baltikumi ringrajavõistlus, millel on ligi 120 osalejat üheksast riigist. 2021. aastal kuulub võistlus BaTCCi (Baltic Touring Car Championship) ja NEZi (North European Zone) võistluskavva ning kannab tänu suurtoetajale Henkell Estonian Grand Prix 2021 nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles