Meistritiitlit sihtiv Korjus sõlmis Tech1 meeskonnaga uue lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus Tech1 meeskonna vormelis. Nüüd sõidab Korjus Lotuse autoga.
Kevin Korjus Tech1 meeskonna vormelis. Nüüd sõidab Korjus Lotuse autoga. Foto: Erakogu

Eesti hetke parim vormelipiloot Kevin Korjus sõlmis uue lepingu Tech1 meeskonnaga, kelle värvides ta kihutas vormel-Renault 3.5 sarjas ka eelmisel hooajal.

Tunamullu noorimaks Eurocup Formula Renault 2.0 sarja võitjaks ning mullu Renault 3.5 sarjas noorimaks etapivõitjaks kerkinud Korjus sai mäletatavasti aasta lõpus testida Lotus-Renault vormel-1 autot. Loogilise sammuna on sel hooajal eesmärk üks ja selge – meistritiitel.

«Meie meeskonnas on sõitnud Charles Pic, Jean-Eric Vergne ja Daniel Ricciardo, kes on tänaseks jõudnud vormel-1 sarja,» ütles Tech1 tiimijuht Simon Abadie Renault 3.5 sarja kodulehele. «Kevin on neist palju noorem, aga liigub selgelt nende jälgedes. Gravity agentuuri toel on tal kõik trumbid käes, et kord vormel-1 sarja pääseda. Tal on selleks kõik võimed olemas.»

Ricciardo sai eelmisel hooajal võimaluse istuda 11 etapil HRT vormel-1 auto rooli ja sel aastal on nad koos Vergne’iga juba kaks Toro Rosso põhipilooti. Pic sai aga põhisõitja koha Marussia tiimis.

Renault 3.5 sarja vormelid on uuel hooajal veelgi vormel-1 autode sarnasemad, sest kasutusele võetakse möödasõite hõlbustav liikuv tagatiib ehk DRS. Autod on umbes 50 hj võrra võimsamad kui mullu, Zyteki mootor arendab 530 hobujõudu. Samas on kaalust kärbitud 15 kilo.

Abadie usub, et Korjus harjub uue autoga kiirelt. «Saime paar päeva tagasi uusi vormeleid testida. Auto on kõvasti kaasaegsem, kuid põhijoontes sama, seega ei pea me päris nullist alustama. Piloodid peavad esmalt harjuma DRSi ja lisandunud võimsusega. Kuid Kevin on saanud vormel-1 autot proovida ja leiab kindlasti kiirelt tunnetuse.»

Ehkki mitu eelmise aasta tippsõitjat on sarjast edasi liikunud, on Abadie kindel, et võitlus esikohale tuleb äge ja tasavägine. «Tiitlile võistlevad mehed, kes on juba vormel-1 meeskondade huviorbiidis. Kevin ja Gravity agentuur on selles osas juba suure töö ära teinud. Meil on väga hea meel, et saame Keviniga veel ühe hooaja koos töötada.»

Korjuse uus tiimikaaslane Tech1 meeskonnas peaks selguma lähipäevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles