Tippkergejõustiklane jääb koroonavaktsiini kõrvalnähtude tõttu võistluselt eemale

Postimees Sport
Copy
Carolin Schäfer.
Carolin Schäfer. Foto: Sebastian Wells/imago/Sebastian Wells/Scanpix

Koroonaviiruse vastu vaktsineeritud mitmevõistleja Carolin Schäfer vaevleb vaktsiini kõrvalmõjude käes ning see häirib tema treeningrütmi. Ohtu on sattunud kergejõustiklase osalemine sel suvel toimuvatel Tokyo olümpiamängudel.

29-aastane sakslanna on pidanud käimasoleval hooajal loobuma mitmest treeningsessioonist, sest tema keha keeldub talle allumast. «Mu keha ütleb ei. Juba mõnda aega olen vaevelnud vaktsiini kõrvalnähtude käes. Ma ei osanud ette näha, et sellel saab olema nii suur mõju minu treeningutele,» kirjutas Schäfer Instagramis.

Politseinikuna töötav Schäfer saigi just oma ameti tõttu vaktsiinisüsti juba mõnda aega tagasi, kuid sellega kaasnenud kõrvalmõjud pole kuhugi kadunud. Seitsmevõistlejal tuleb vahele jätta sel nädalal Götzises toimuv kergejõustikuvõistlus.

Samas loodab nelja aasta taguse MMi hõbemedalist, et kahe kuu pärast toimuvatel olümpiamängudel on ta võistlustules. «Koos meditsiinipersonaliga teeme igakülgset tööd, et võimalikult ruttu tagasi vormi saada ja võistlustulle naasta,» avaldas Schäfer lootust olümpiamängudel võistelda.

Karjääri jooksul on Schäfer võitnud kaks tiitlivõistluste medalit. Lisaks 2017. aasta Londoni MMi hõbedale on tema auhinnakapis 2018. aasta EMi pronks. Eelmisel suveolümpial Rio de Janeiros sai ta 6540 punktiga viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles