Skandaalne süüdistus: Ukraina ja Venemaa ostsid suure rahaga omale olümpiakuldasid

Postimees Sport
Copy
Vassõl Lomatšenko.
Vassõl Lomatšenko. Foto: Steven Ryan/AFP/Scanpix

Ukraina poksitreener Sergei Gorodnitšev süüdistas, et Ukraina ja Venemaa poksiringkondade juhid ostsid miljonite USA dollari eest mitu olümpiakulda. Nimeliselt tõi treener välja kahekordsed olümpiavõitjad – venelase Oleg Saitovi ja ukrainlase Vassõl Lomatšenko.

«Olümpiamängudel on kõik otsustatud, seal on kõik juba välja jagatud, oluline on vaid, palju see maksma läks,» ütles poksitreener. «Ukraina poksis on olemas ka tipptegijad, neid ei ole 12, aga on kolm kuni neli tegijat. Nad poksivad, võidavad, mingeid kaebuseid ei esitata,» alustas Gorodnitšev hierarhia seletamist Bokserskaya Pravda nimelises YouTube’i kanalis.

«Ja siis on poksijad, kes saavad sisse. Nendega on enne matši tehtud kokkulepped. Nendest lihtsalt ei räägita. Võib-olla nad kardavad. Mina ei karda midagi, ma olen sellega teinud lõpparve,» pihtis Goroditšev.

Siis jõudis poksitreener rahani ning tuli välja, et ka Ukraina ja Venemaa olümpiakullad on tegelikult kinni makstud. «Olümpial maksis näiteks Saitovi kuldmedal miljon dollarit, Lomatšenko oma Pekingi mängudel oli väärt umbes 700 000,» seletas Gorodnitšev, kuid ütles, et poksija ise ja tema treenerid ei teadnud kokkulepetest midagi.

«Seda teatakse vaid kõige kõrgemal. Raha viiakse otse olümpiamängudele. Londoni kohta ma ei tea, kuid Pekingis osteti Vasja medal, 100 protsenti kindel,» ütles Gorodnitšev ja kinnitas, et Lomatšenkol lihtsalt lubati võita.

33-aastane Lomatšenko võitis olümpiakullad 2008. aastal Pekingis (sulgkaal) ja 2012. aastal Londoni (kergkaal). 46-aastane Samaras sündinud Saitov võitis esimese kulla 1996. aastal Atlantas ja järgmise neli aastat hiljem Sydneyd, mõlemad kergekeskkaalu kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles