Rongi alt välja tulnud Eesti näitas Euroopa tippkoondise vastu sisu

Postimees Sport
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis jäi kodusel Euroopa Kuldliiga alagrupiturniiril alistamatuks, kuid viimases kohtumises Belgiaga tuli sinisärkidel roppu moodi vaeva näha, et võit ikkagi koju jätta. Nimelt tulid Cedric Enardi hoolealused välja 0:2 kaotusseisust ning võitsid matši lõpuks 3:2 (20:25, 20:25, 25:19, 25:21, 18:16).

Peatreener Cedric Enard saatis algkoosseisus platsile Renet Vankeri, Renee Teppani, Ardo Kreegi, Timo Tammemaa, Kristo Kollo, Märt Tammearu, libero Silver Maari. Täna see koosseis aga asju klappima ei saanud ning nii otsustas juhendaja kolmandas geimis saata platsile neli uut meest – Robert Viiberi, Oliver Venno, Andri Aganitsa, Albert Hurda, kes suutsid koos Maari, Tammemaa ja Tammearuga võidu Eestile tuua, kirjutas volley.ee.

Mõlemas meeskonnas võttis kohati maad frustratsioon, mistõttu sai Eesti poolel kollase kaardi Ardo Kreek, vastastel nende staar Sam Deroo aga teenis lõpuks punase kaardi. Otsustava viienda geimi lõpus säras Venno, kes tõi raskes seisus Eestile neljal korral matšpalli ning mängule pani lõpuks punkti Hurda serviäss.

Venno kerkis Eesti resultatiivseimaks 23 punktiga (+18), 16 punkti (+12) lisas Märt Tammearu ning 12 jäi nii Albert Hurda kui Timo Tammemaa arvele. Eesti vastuvõtt oli 49%, rünnak 41%, blokist saadi 16 punkti, servilt 5 punkti (vigu tehti 17 viga). Belgia edukaim oli 24 punktiga (+21) Sam Deroo, belglaste vastuvõtt oli 37%, rünnakuid lahendati 43-protsendiliselt, blokipunkte saadi 15, servil löödi 3 ässa ja eksiti 16 pallingul.

Eesti on nüüd A-alagrupis 8 punktiga esimene, Belgia on 7 punktiga teine, Hispaania 3 punktiga kolmas ja Lätil on punktiarve avamata.

Enne mängu: 

Mõlemad võistkonnad lähevad kohtumisele kahe võidu pealt. Eesti murdis nii Hispaania kui ka Läti maha 3:0, Belgia loovutas mõlemale ühe geimi. 

Meie tänased vastased kuuluvad Euroopa paremikku. Näiteks viimasel MMil lõpetati 10., EMil 9. kohaga. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles