Kummastav: 33-aastane olümpiahõbe taandati A-koondisest, et keskenduda 2026. aasta olümpiamängudeks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anne Kyllönen põhja suusaalade MMil Oberstdorfis.
Anne Kyllönen põhja suusaalade MMil Oberstdorfis. Foto: Emmi Korhonen Via Www.imago-images.de/imago Images/lehtikuva/SCANPIX

Soome murdmaasuusakoondises on viimasel ajal teatatud väga kummalisi teateid. Esmalt kutsuti tagasi koondisesse 43-aastane Riitta-Liisa Roponen, kes asendab Sotši olümpiahõbedat Anne Kyllöneni. Viimasega arvestatakse aga viie aasta pärast toimuvate olümpiamängudega Itaalias.

Täna avalikustas Soome murdmaasuusakoondis oma B- ja U23-koondised, mis hakkavad ühiselt kandma nime Milano Cortina 2026 võistkond. Nagu nimest võib välja lugeda, et selle võistkonnaga keskendutakse viie aasta pärast toimuvateks olümpiamängudeks Itaalias.

12-liikmeline B-koondis koosneb nii noortest kui ka kogenud suusatajatest. Näiteks on seal A-koondisest välja heidetud Anita Korva, Anne Kyllönen ja Lauri Lepistö. Just Kyllöneni kasutamine sellises rollis on üllatav, kuna naine peaks olema 33-aastaselt oma parimas vormis, kuid selle asemel, et teda aasta pärast Pekingi mängudel kasutada, oodatakse 2026. aastat.

Võistkonna vastutavaks treeneriks saab Mikko Virtanen, kes on varasemalt treeninud Iivo ja Kerttu Niskaneni. «Peame väga jõuliselt keskenduma tulevikule. Meie spordis on oluline, et A-koondise tagala oleks võimalikult tugev. Nõnda saab rahulikult sportlasi tipptasemel karastada,» selgitas Virtanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles