Endine maailmameister Schumacherist: kaks avariid on kahtlemata liiga palju

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

F1 endine maailmameister Nico Rosberg kritiseeris küllalt jõuliselt esimest hooaega kuninglikuks vormelisarjas sõitvat Mick Schumacheri. Rosbergi arvates pole Schumacher kuigi veenev olnud ja teinud lapsikuid vigu.

Haasi vormelitiimis kihutav Schumacher näitas hooaja esimestel võidusõitudel oma potentsiaali, kuid viimastel pole ta suutnud nõnda häid esitusi jätkata. Viimati sõidetud Monaco GP-l jäi ta alla koguni meeskonnakaaslasele Nikita Mazepinile, kes rohkem silmapaistnud tegevustega, mis käivad spordi kõrval.

Schumacher on tänavu põhjustanud koguni kaks avariid, mis meeskonnale kulukaks läinud. Kui esimene toimus hooaja teisel võistlusel Imolas, kui sakslane ei suutnud rehvide soojendamisega toime tulla, siis viimane just Monaco GP kolmandal vabatreeningul.

Rosberg kinnitab, et F1-legendi poeg pole suutnud enda nime vääriliselt kihutada. «Üks õnnetus hooaja peale on täiesti normaalne, kuid kaks on juba selgelt liiast. Kuigi tema hooaeg on olnud suhteliselt hea, siis Monacos jäi ta selgelt teistele kollanokkadele alla,» selgitas Rosberg.

Siiski kinnitas lõpuks Rosberg, et Schumacher vajab veel aega. «Me kõik teeme vigu ja peaksime Schumacherile veel aega andma. Keegi meist pole ju nõnda kehva masinaga kihutanud,» lõpetas Rosberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles