Peatreener Énard oli hoolealustega rahul, kuid leidis koha, kus saaks veelgi juurde panna

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Koondise peatreener Cedric Enard.
Koondise peatreener Cedric Enard. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondis pidas täna esimese mõisa peale mängu uue peatreeneri Cédric Énardi käe all, kui oli Euroopa Kuldliiga avamängus 3:0 (25:23, 25:16, 25:18) üle Hispaaniast. 

Kõige rohkem suutsid hispaanlased meile vastupanu osutada avageimis. Eesti oli seal pikalt ühe-kahepunktilises kaotusseisus ning pärast 1:1 algust vaatas viigiseis teist korda tabloolt vastu alles 22:22 olukorras. Seejärel said otsustavaks aga Kreegi blokinäpud ja Teppani head servid, mis geimi 25:23 meile kallutasid.

Järgmised geimid enam nõnda tasavägised polnud, sest mõlema geimi keskel õnnestus hea servi toel teha otsustavad vahespurdid: teises geimis vastavalt 8:10 pealt 15:10 peale ning kolmandas 13:13 pealt 17:13 peale. 

Kuna algus oli ilus, uurisime juhendajalt pärast kohtumist, kas ta leidis ka midagi, mille kallal nuriseda? «Kui tahta otsida, siis leiab alati midagi,» muheles Enard vastu ning tõstiski seejärel esile kohtumise alguse. 

«Ma polnud rahul sellega, kuidas me mängu alguses servisime. Kui tahame olla ambitsioonikad, siis peame olema servil head. Ma olen ju näinud, milleks need mehed on trennis võimelised. Nad võivad olla täiesti uskumatud, aga üks asi on olla uskumatu trennis, teine asi mängus. Täna alustasime natukene liiga tagasihoidlikult: me pallingud polnud otseselt halvad, aga küsisite minult ju n-ö negatiivset osa. Sellegipoolest, me parandasime oma servi samm-sammult ja järgmisestes geimides õnnestus serviseeriaga ka eest minna. See oli tore,» lausus juhendaja. 

Kui vaadata otsa statistikale, siis Eesti koondise vastuvõtuprotsent oli 56, hispaanlaste 42 vastu. Suurt rolli selles mängis teine geim, kui meie mehed said kaitses palle kätte koguni 85-protsendiliselt. Kas see oli mehe hea töö või andis Hispaania servil veidi järele? 

«Kutid tegidki kaitses head tööd,» sõnas Enard kindlameelselt. «Albert [Hurt] ja Märt [Tammearu] olid head. Märt peabki olema vastuvõtul agressiivne: kui ta seda pole, siis võtan ta kohe ette, sest vastasel juhul ei kontrolli ta palli kõige paremini. Täna said nad Silveriga (libero Silver Maar - toim.) väga hästi hakkama. Hispaania servid olid suures plaanis ikkagi korralikud. Mängu jooksul tuli mõistagi meil kaitses ka vigu sisse, kuid algus oli väga hea meie poolt.»

Homme läheb koondis vastamisi Lätiga, keda eelmisel nädalal nii põhi- kui ka varumeestega neljal puhul nüpeldati. Kas peatreeneril on plaanis ka mingeid vangerdusi teha? «Arvan küll, sest tahan turniiril kõiki mehi kaasta. Küll ei tea ma veel, kas muudatused tulevad kohe algkoosseisus - sest tänane mäng polnud väga pikk - või pigem kohtumise käigus. Elame-näeme,» lausus Enard lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles