Analüüs ⟩ Noored jätsid endast esimese märgi maha

Karl Juhkami
, reporter
Copy
20-aastane Märt Tammearu oli kohtumise eel parajalt närvis, kuid mängupildis see ei avaldunud.
20-aastane Märt Tammearu oli kohtumise eel parajalt närvis, kuid mängupildis see ei avaldunud. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondis pidas reedel esimese võistlusmängu pärast 2019. aasta nurjunud EM-finaalturniiri, kui alistas Euroopa Kuldliiga raames Hispaania 3:0 (25:23, 25:16, 25:18). Postimees vaatab peatreener Cédric Énardi esimesele «mõisa peale matšile» otsa võtmepunktide abil.

Noored kandsid välja. Peatreener Énard otsustas Hispaania vastu väljakule saata mitmeid noori mehi: nõnda puksisid nurgamehed Märt Tammearu (20) ja Albert Hurt (22) pingile endast vanemad Karli Alliku (24) ja Kristo Kollo (31) ning sidemängija Renet Vanker (22) mängis üle Robert Viiberi (24) ja Markkus Keele (25).

Rohelisematel koondislastel oli mõistagi kasutada ka kolme vanema kolleegi tugi – diagonaalina tegutses Renee Teppan ning keskblokeerijatena Timo Tammemaa ja Ardo Kreek –, kuid oma töö tegid noorsandid kenasti ära. Nagu vana volleütluski kulge: tempomehed mänge ei otsusta. Küll võib väljakul toimuv kärmelt väga inetuks minna, kui vastuvõtul asjad kärisevad või tõsted lihtsalt omadeni ei jõua. Midagi sellist täna väljakul aga ei juhtunud. Jah, kergeid ebakõlasid esines, kuid suures plaanis tuleb võimaluse saanud meestele ainult aplodeerida, sest isamaa eest häbisse ei jäädud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles