Endiselt MM-tiitlist unistav Lappi: võimalus Toyotas kihutada lisaks kindlasti motivatsiooni

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi Portugali MM-rallil.
Esapekka Lappi Portugali MM-rallil. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autoralli MM-sarjas pole palju sõitjakohti ning selle tõttu peab WRC2-s kihutama ka soomlane Esapekka Lappi. Tänavuse hooaja tulemused aste madalamal näitavad ikkagi, et Lappi võib tugevaimasse seltskonda peagi naasta.

Lappi on osalenud kahel WRC2 võistlusel, esmalt kodumaal toimunud talverallil ning viimast korda möödunud nädalal Portugalis. Mõlemad on lõppenud Soome rallimehe selge võiduga. 

«Pean nõustuma, et need olid kindlad võidud. Loodetavasti jäävad need silma ka mõnele meeskonna pealikule,» selgitas Lappi ralliportaalile Rallit.fi. «Eks praegu tuleb juba mõelda, mis järgmisel hooajal tulema hakkab. Tänavu me kindlasti WRC2-sarja tervikuna sõita ei plaani, kuid võimaluse tekkimisel, kaalume seda kindlasti.»

Arvatavasti tekivad Lappile ikkagi võimalused järgmisel hooajal WRC-sarjas ikkagi kihutada. Vürtsi lisas ka Toyota rallimeeskonna pealiku Jari-Matti Latvala väide, kus nemad on huvitatud nii Lappist kui ka Teemu Suninenist. 

Samas on ilmselt ühel soomlastest kohustuseks jagada kolmandat masinat valitseva maailmameistri Sebastien Ogier'ga, kes plaanib ainult osadel rallidel tuleval hooajal sõita. 

«Pärast n-ö vaheaastat ei oleks see kindlasti kehva startikoht. Muidugi on see motiveeriv, sest Toyota on väga hea meeskond. Samas pole see minu otsustada. Hetkel pole meeskonna strateegia olnud kasutada kolmandas autos erinevaid sõitjaid, kuid ehk võetakse Hyundaist eeskuju, kes seda väga edukalt kasutab,» lõpetas Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles