Efes mängis CSKA vastu suure eduseisu maha, kuid jõudis ikkagi Euroliiga finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vasilije Micić.
Vasilije Micić. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS

Korvpalli Euroliigas on jäänud mängida ainult viimased neli kohtumist. Täna peetakse poolfinaalid ning nendest esimeses läksid vastamisi põhiturniiri võitja Istanbuli Anadolu Efes ja Moskva CSKA. Türgi suurklubi jõudis esimese võistkonnana Euroliiga finaali, kui alistas CSKA 89:86.

Tänase kohtumise stsenaarium oli nende võistkondade vahel täiesti pöörane. Esmalt haaras üks osapool suure algedu, kuid see suudeti viimastel minutitel maha mängida. Alustame aga algusest.

Kohtumiseks oli selgelt paremini valmis Türgi suurklubi, kes Rodrigue Beauboisi kaugvisete toel avaveerandi 25:15 enda kasuks pööras. Ka teine neljandik kuulus selgelt türklastele, kes Euroliiga põhiturniiri kõige väärtuslikuma mängija Vasilije Micić tegutsemise toel eduseisu suutsid hoida. Poolajapausile mindi Efesi 49:37 juhtimisel.

Ka teise poolaja algus käis Efesi vedamisel ja tasapisi kasvatati edu lausa 21-punktiliseks. CSKA sai enda mängumootori käima alles kolmanda veerandaja viimasel minutil ja ühtäkki oli initsiatiiv nende käes täielikult.

Kui mängida jäi viis ja pool minutit, siis oli Efesi eduseis vähenenud 12-punktiliseks. CSKA vähendas endiselt vahet ning minut enne normaalaja lõppu oli Efesi edu ainult üks silm. Järgmine minut tõi tabloole ainult Efesile ühe lisapunkti, kuid CSKAl jäi 8,6 sekundit otsustamiseks. Will Clyburn läks CSKA viimasel rünnakul kaugviset proovima, kuid jänki sooritus läks mööda.

Efesi liider Shane Larkin sai veel vabaviskeid proovida ja vormistas lõpuks tabloole lõppseisuks 89:86.

Võitjate parimana viskas põhiturniiri kõige väärtuslikum mängumees Micic 25 punkti. CSKA kasuks tõi üleplatsimeheks kerkinud Clyburn 26 silma.

Euroliiga teise finalisti selgitavad kell 22 Milano Olimpia ja Hispaania suurklubi Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles