Higginsi viimase sekundi vise tõi Barcelonale Euroliiga finaalikoha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cory Higgins võidukal viskel.
Cory Higgins võidukal viskel. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Euroliiga viimase finalisti selgitasid omavahel Milano Olimpia ja FC Barcelona korvpallimeeskond. Väga pingelises lahingus väljus 84:82 tulemusega võitjana just Barcelona. 

Tänavu olid need kaks meeskonda kohtunud omavahel kaks korda ning mõlemal korral jäi peale Barcelona meeskond. Ka Saksamaal Kölnis peetaval finaalturniiril jäi peale Barcelona, kuid sedapuhku tuli neil oluliselt rohkem võidelda.

Barcelona haaras küll esimestest minutitest initsiatiivi ja suurendas avapoolajal edu kahekohaliseks. Poolajapausile mindi Barcelona 51:42 eduseisul, kuid nii nagu ikka Euroliigas tavaks saanud, siis mäng võttis teisel poolajal jälle omakorda uue pöörde. Nii ka täna. 

Peagi tegi Milano meeskond 25:8 spurdi, millega omakorda kaheksa silmaga juhtima pääseti. Kõik näis nende rada minevat, kuid Barcelona suutis tänu tähtedearmeele ikkagi Milanoga sammu pidada.

Viimase poolfinaali viimased minutit kulgesid täiesti võrdsena. Viimasele minutile mindi 82:82 viigiseisul ning ainsa tabamuse eest hoolitses Cory Higgins. Barcelona tagamängija valis selleks ka kõige õigema hetke, sest mängukellale jäi pärast tema sooritust 0,8 sekundit. Milano sellega enam viskele ei jõudnudki ja Barcelona tagas koha finaalis.

Võitjate edukaim oli 21 punkti visanud Nikola Mirotic. Võidukorvi enda nimele saanud Higgins lisas 11 silma. Milano kasuks tõi üleplatsimehena Kevin Punter 23 punkti.

Barcelona peab finaalis Istanbuli Anadolu Efesiga mängima ilmselt oma põhitagamehe Nick Calatheseta, kes panustas täna võitu 17 punkti. Kreeka koondislane vigastas halvasti Milano vastu oma jalga ning lahkus väljakult kaaslaste abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles