Tiitlipretendent Clippers jäi taas Doncici takistamisega hätta, kuid vältis tõelist krahhi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncici takistamiseks kasutab Los Angeles Clippers kohati lausa kolme mängumeest.
Luka Doncici takistamiseks kasutab Los Angeles Clippers kohati lausa kolme mängumeest. Foto: Tony Gutierrez/AP

Korvpalliliigas NBA ollakse jõutud play-offide avaringide kolmandate kohtumisteni ning läänekonverentsis pole ükski meeskond suutnud ainult võite noppida. Viimasena võttis kaotuse vastu Dallas Mavericks, kes jäi koduväljakul 108:118 alla tiitlisoosikule Los Angeles Clippersile.

Mavericks alustas play-offe väga muljet avaldavalt, kui Los Angelesest naasti 2:0 eduseisuga. Nõnda vajatakse veel suurüllatuseks kaht võitu, kuid täna jäi sellest vajaka.

Esmakordselt koduväljakul 9000 silmapaari ees mänginud Mavericks alustas väga lustlikult tänast kohtumist, sest kolme minutiga oli tablool 14:2 eduseis ning selle eest hoolitses suuresti nende tähtmängija Luka Doncic, kelle arvele juba 11 silma oli märgitud.

Korra koguni 19 punktiga avaveerandit juhtinud Dallas mängis siiski üsna kiiresti oma edu maha ning teisele neljandikule mindi nende 34:31 eduseisul. Teisel veerandil enam nõnda suuri kõikumisi ei tekkinud ning teisele poolajale läksid meeskonnad vastu juba Clippersi 63:61 juhtimisel.

Ka teine poolaeg püsis tasavägine, kuid initsiatiiv oli selgelt Clippersi käes. Viimasel veerandil haarati esmakordselt kahekohaline eduseis ja seda enam käes ei antud. Lõpptulemuseks märgiti 118:108 ja Clippers tegi nelja võiduni peetavas seerias seisuks 1:2.

Kindlasti ei vaadata Dallase poolel kaotuse põhjusena Doncici poole, kes taaskord müstilise partii pakkus. Sloveenia koondislase arvele jäi lõpuks 44 punkti, 9 lauapalli ja 9 korvisöötu. Clippers tugines suuresti duole Kawhi Leonard-Paul George, kelle arvele kanti lõpuks vastavalt 36 ja 29 silma.

Tänased kohtumised:

Atlanta Hawks - New York Knicks 105:94 (Atlanta juhib seeriat 2:1)

Boston Celtics - Brooklyn Nets 125:119 (Brooklyn juhib seeriat 2:1)

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 108:118 (Dallas juhib seeriat 2:1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles