Uue reegli ohver: pikima kettakaare eest hoolitsenud ameeriklanna pidi leppima teise kohaga (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valarie Allman.
Valarie Allman. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA/SCANPIX

Kergejõustiku Teemantliigas on alates möödunud hooajast kehtestatud reegel, kus võistluse otsustavasse faasi pääsevad kolm parimat sportlast, kelle tulemused nullitakse. Nõnda jäigi Dohas toimunud osavõistlusel Valarie Allman ilma võidust, kuigi just tema näitas võistlusel parimat sooritust.

Ameeriklanna lennutas kettaheiteringis neljandal katsel tulemuseks 65.57, millega tõusis kindlalt liidriks. Tema kahjuks enne viimast vooru tulemused nullitakse ning nõnda piirdus ta hoopis viimasel katsel 58.58, mis andis teise koha.

Võistluse võitis kuubalanna Yaime Perez, kes suutis viimasel katsel heita ketast 61.35 peale, kuid enne seda oli tal parimal katsel kirjas 63.75.

Säärane asi ei meeldinud kaugeltki praegusele odaviske valitsejale Johannes Vetterile, kes selgelt oma arvamust väljendas. «See reegel on ajuvaba. Nad proovivad uuesti kergejõustikku leiutada,» alustas sakslane. «Teemantliiga korraldajad peaksid võtma õppust soomlastelt, kes näitavad kolmetunnilise ülekande jooksul kõiki väljakualasid otsepildis televaatajatele. Vot see on fantastiline ja hea reklaam kergejõustikule.»

Vetter rääkis eelkõige Paavo Nurmi ja Kesksuve mängudest, kus sakslane ise ka juunis osaleda plaanib. «On väga meeldiv, et uusi asju proovitakse, kuid see pole üldse õige. Ehk oleks mõistlik jagada teleriekraan neljaks, kus saaks mitut võistlust korraga vaadata. Eelkõige oleks muidugi tarvis ka sportlastega asju arutada, sest hetkel pole meieni ühtegi pakkumist jõudnud,» lõpetas odaviskaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles