Suusakuninganna Therese Johaug sai kutse Teemantliiga osavõistlusele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug mullu Oslos võistlustules.
Therese Johaug mullu Oslos võistlustules. Foto: NTB SCANPIX/via REUTERS

Murdmaasuusatamise viimaste aastate selge valitsejanna Therese Johaug kütab kirgi ka suvel, kui tegeleb oma kõrvalala pikamaajooksuga. Norralanna on nõnda heal tasemel, et ta teenis kutse ka Oslos toimuvale Teemantliiga etapile.

Oslos toimub Teemantliiga osavõistlus 1. juulil ning võistluste direktor Steinar Hoen kinnitas, et Johaugile on tõesti koht reserveeritud. Kui tavapäraselt on norralanna keskendunud 10 000 meetri jooksule, siis Oslos on kavas poole lühem distants.

Näis, mida Johaug teha otsustab, kuid ta on juba tänavu näidanud väga head minekut kergejõustikuareenidel. Kui mullu suutis ta Oslos joosta enda 10 000 meetri isiklikuks rekordiks 31.40,67, siis tänavu parandas ta seda tippmarki veelgi, saades ajaks 31.32,88.

Nõnda jäi tal vähem kui kaheksa sekundit puudu Tokyo olümpiamängude A-normist. Ühelgi võistlusel pole Johaug varem 5000 meetri distantsi läbinud.

«Lõplikku otsust pole veel tehtud, kuid kõik on võimalik. Therese soovib kindlasti joosta, kuid see tuleb mahutada ka tema hooaja ettevalmistusse. Muidu pikamaajooks kindlasti motiveerib teda ja lisab vürtsi treeningutesse,» selgitas Johaugi mänedžer Jörn Ernst Norra meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles