Nike lõpetas Neymariga koostöö, kuna tähtmängijat kahtlustatakse seksuaalses ahistamises (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Neymar.
Neymar. Foto: FRANCK FIFE/AFP

Rõivabränd Nike ja jalgpallitäht Neymar lõpetasid ootamatult möödunud aastal koostöö. Nüüd selgus, et sellel on ka üsna karm põhjus.

USA väljaande Wall Street Journali andmetel lõpetas Nike koostöö Neymariga, kui üks nende töötaja süüdistas Brasiilia tähtmängijat seksuaalses ahistamises. Nimelt olevat Neymar 2016. aastal kutsunud suurettevõtte töötaja enda hotellituppa, kus pallur sundis teda suuseksile.

Nike töötaja rääkis sellest hiljem ka kaastöötajatele ning lähedastele, kuid esialgu ei soovinud ta sellest avalikkusele teatada. Lõpuks tegi ta avalduse 2018. aastal, mis sundis Nike ka uurimist alustama. Möödunud aastal jõudiski see lõpule ning Neymariga lõpetati koostöö kaheksa aastat enne lepingu lõppemist.

Neymar lükkas kõik süüdistused tagasi ja soovib enda nime kindlasti puhtaks pesta. Selleks võib ta ka lõpuks kohtuteed alustada.

Brasiilia koondise ja Prantsusmaa tippklubi Pariisi Saint-Germaini tähtmängija on jalgpallimaailma üheks suurimaks palluriks. Tema nädalapalk on koguni 700 000 eurot ning aastas teenib mees enam kui 36 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles