Keenia ralli: 91-aastane poolakas ei lähe niisama aega veetma, kohal on ka Prada moeimpeeriumi võsuke

Postimees Sport
Copy
Lorenzo Bertelli tunamullusel Rootsi MM-rallil.
Lorenzo Bertelli tunamullusel Rootsi MM-rallil. Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran/Scanpix

23.-27. juunini kihutab autoralli MM-karussell Keenias. Stardis on 11 WRC-autot, kelle hulgast leiame ka Prada moemaja pealike poja Lorenzo Bertelli.

33-aastane itaallane on stardis Ford Fiesta WRCga, millega ta kihutas viimati tänavusel Lapimaa MM-etapil. Kokku on Bertelli osalenud 61 MM-rallil ning tema parimaks tulemuseks on kaheksas koht 2016. aasta Mehhiko MM-etapilt.

Madalamates klassides torkab paljude kohalike sõitjate kõrval silma poolakas Sobieslaw Zasada. 91-aastane poolakas on stardis nelikveolise Ford Fiesta Rally3ga ning M-Spordi Poola osakonna pealik Maciej Woda ütles MM-sarja kodulehele, et vanameister ei lähe Keeniasse niisama aega veeta, vaid tahab ka kiiresti sõita.

Zasada on 11-kordne Poola meister, lisaks on tal autoralli EM-sarjast ette näidata kolm kuld- ja kolm hõbemedalit. Erinevate rallide peale on tal ette näidata vähemalt 148 võidutrofeed.

1978. aastal Keenia rallil kuuendana üle finišijoone tulles oli ta esimene sõitja, kes noppis MM-sarjas Mercedes-Benzile punkte. Viimati istus vitaalne vanahärra ralliauto rooli 2019. aasta novembris, kui kihutas Euroopa Bison rallil.

Vaata stardinimekirja SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles