Guardiola astus taas vana reha otsa! Pealik ise: mängisime briljantselt (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Jose Coelho / POOL/EPA/Scanpix

Manchester City peatreenerit Pep Guardiolat süüdistatakse alatihti tähtsate mängude ülemõtlemises. Eksperdid usuvad, et Meistrite liiga finaali 0:1 kaotusmängus Londoni Chelsea vastu juhtus see taas. 

Võrreldes eelnevate edukate partiidega tegi Guardiola otsustava lahingu eel mitu taktikalist muudatust. Enim räägitakse sellest, et algkoosseisust jäid välja Feranandinho ja Rodri, kontrolliva poolkaitsja kohal tegutses Ilkay Gündogan. 

Vale või mitte, aga 90 minuti jooksul City väravani ei jõudnud. Chelseale kindlustas võidu Kai Havertzi 42. minuti tabamus. Muide, Manchesteri sinine klubi jäi viimati kuivale 17. aprillil, mil FA Cupi finaalis kaotati 0:1 täpselt samale vastasele. 

«Otsustasin, et panen väljakule kvaliteetsed mängijad,» selgitas Guardiola kohtumise järel oma valikuid. «Gündogan on aastaid sel positsioonil tegutsenud. Plaan oli kasutada kiireid mängijaid, kes suudavad leida sööte liinide vahele.»

Hispaanlasest loots leiab, et tegelikult tegutseti mängu jooksul väga hästi. «Mängisime teisel poolajal briljantselt. Olime vaprad, ent ei suutnud oma võimalusi realiseerida, sest vastased olid tugevad. Aga mängijad oli suurepärased. Võib-olla ühel päeval me tuleme tagasi,» sõnas ta, lisades: «Valisin enda arvates parima võimaliku taktika.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles