Mitmeid Eesti noortekoondisi esindanud meistriliiga jalgpallur lõpetab 22-aastaselt karjääri

Postimees Sport
Copy
Alex Roosalu esiplaanil.
Alex Roosalu esiplaanil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi Tuleviku keskkaitsja, 22-aastane Alex Roosalu teatas möödunud nädala lõpus klubi juhtkonnale, et lõpetab tiimi suvepausile siirdumisega profikarjääri.

«Oma paar kuud. Perekonnas hiljuti aset leidnud raskete sündmuste tagajärjel tekkis minus paratamatult tunne, et tahan Tallinna tagasi minna, aga kuidas ja mis saab edasi, see oli segane. Perekonnas juhtunu pani mind perspektiive ümber hindama. Lähedastega koos veedetud aeg või õieti selle nappus omandas täiesti uue tähtsuse ja tähenduse,» selgitas Roosalu otsuse tagamaid Tuleviku kodulehele antud intervjuus. 

«Möödunud hooaja teine pool oli mulle ka sportlikult ja mänguliselt raske, kuid see ei olnud tõukejõuks otsuse tegemisel, alla ma ei andnud. Käimasoleva hooaja ettevalmistus jäi mul vigastuse tõttu peaaegu täielikult vahele ja kui paranesin, sain kannavigastuse. Alles siis läks väga raskeks nii sportlikult kui ka juba mainitud põhjustel. Väga raske oli leida motivatsiooni, et jätkata.»

Mai alguses 22. sünnipäeva tähistanud Roosalu tegi Premium liiga debüüdi 2017. aasta novembris, mängides toona Levadias. Samas klubis kasvas ta ka üles. Viimased neli hooaega esindas noormees aga Tulevikku. 

Korralikust tasemest annab tunnistust ka tõik, et Roosalu kuulus nii U16-, U17-, U19-, U21- kui ka U23-vanuseklassi Eesti rahvuskoondisesse. 

Täispikka intervjuud saab lugeda Tuleviku meeskonna kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles