Ogier kergitas tuleviku osas saladuseloori

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier tõmbab tänavuse hooajaga rallikarjäärile osati joone alla, ent alast ta täielikult taanduda ei kavatse. 

Kindel on vaid see, et 2008. aastast WRC-sarjas kihutav prantslane täiskohaga ei jätka. Üsna kindlalt jääb ta Toyota ridadesse ning osaleb mõnel MM-rallil. Autosporti armastaval Ogier'l on tulevikuks aga veelgi põnevaid plaane. 

«Vastab tõele, et ma ei sulge ust täielikult, ilmselt teen mõnel etapil kaasa. Aga seni olen välja öelnud vaid Monte Carlos osalemise,» ütles Ogier Motorsportile. «Ülejäänu osas tuleb tiimiga asjad läbi arutada. Oleneb, milline strateegia tulevaks hooajaks valitakse, milliste sõitjatega käed lüüakse.»

37-aastane rallilegend kuulub Toyota ridadesse teist hooaega. Sama võistkonnaga tahaks ta seotuks jääda ka edaspidi. Nende kasuks räägib FIA kestvussarjas osalemine.

«Soovin väga Toyotasse jääda. Aga tahaksin tulevikus osaleda ka Le Mansi [24 tunni] võistlusel,» arutles Ogier. «Ent midagi kindlat on veel vara öelda. Oleme rääkinud vaid põgusalt ja praegu keskendume eelkõige tänavusele aastale.»

Toyota autoralli tiimi pealik Jari-Matti Latvala lubas, et Ogier'ga pannakse plaanid paika lähinädalatel. Palju oleneb sellest, milline näeb välja järgmise aasta võistluskalender.

«Toyota on seotud nii Dakari ralli kui ka ringrajasõiduga. See pakub Sebastienile kindlasti huvi. Usun, et ta jätkab meie rivides,» märkis Latvala. 

Tänavu jahib Ogier aga järjekordset WRC-tiitlit. Nelja etapi järel hoiab ta 79 punktiga liidrikohta, lähim jälitaja, tiimikaaslane Elfyn Evans jääb kahe silma kaugusele. 

MM-sari jätkub tuleval nädalal Sardiinias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles