Manchester City kapteni vigastused osutusid tõsiseks, EMil mängimine on lahtine

Postimees Sport
Copy
Kevin De Bruyne.
Kevin De Bruyne. Foto: Carl Recine/AP/Scanpix

Laupäeval toimunud jalgpalli Meistrite liiga finaalis vigastada saanud Manchester City kapten ja Belgia koondislane Kevin de Bruyne trauma osutus niivõrd tõsiseks, et ta võib EM-finaalturniiri alguse vahele jätta.

29-aastane poolkaitsja tuli finaalmängus väljakult ära 60. minutil, kui oli põrganud kokku Londoni Chelsea kaitsja Antonio Rüdigeriga. Väljakult minema talutatud belglasel tuvastati hiljem haiglas tehtud uuringutes ninaluumurd ja silmakoopa mõra.

«Ma tunnen ennast hästi. Muidugi olen eilse pärast pettunud, aga me tuleme veel tagasi,» ütles finaali 0:1 Chelseale kaotanud City mängija Twitteris.

Kuigi De Bruyne pole oma vigastust rohkem kommenteerinud, pakuvad spetsialistid, et sellisest traumast taastumine võib aega võtta vähemalt kolm nädalat. See oleks valus hoop Belgia koondisele, sest ilmselt jääks nende tähtmängija eemale alagrupimängudest.

FIFA reitingu esikohal asetseva Belgia vastasteks on EM-finaalturniiri alagrupis Venemaa (12. juuni Peterburis), Taani (17. juuni Kopenhaagenis) ja Soome (21. juuni Peterburis).

ESPNiga vestelnud eksperdid pakkusid, et De Bruyne võib väljakule naasta näomaskiga, mis kaitseks tema vigastatud peapiirkonda. Juba enne Meistrite liiga finaalis saadud vigastust oli Belgia peatreener Roberto Martinez andnud mängijale natuke rohkem puhkust ja ta peaks koondisega liituma 7. juunil. Kas see kuupäev lükkub veelgi edasi, pole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles