Kangert oli Itaalia velotuuri järel optimistlik: ehk on olümpiaks minek veel parem

Postimees Sport
Copy
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Itaalia velotuuri võitis Kolumbia jalgrattur Egan Bernal (Ineos Grenadiers), parima eestlasena sai Tanel Kangert (Team BikeExchange) 21. koha.

Viimase etapina sõideti 30 km eraldistardist temposõit ning kuigi seal suutis Bernali peamine konkurent Damiano Caruso (Bahrain Victorious) temast parem olla, ei jõudnud ta kolumbialasele ohtlikult lähedale ning Bernal võitis esikoha pooleteise minutilise edumaaga. Üldarvestuse kolmanda koha sai Simon Yates (Team BikeExchange).

21. koha saanud Kangerti eesmärk oli läbi tuuri aidata Yatesi, kes suutiski lõpuks kindlustada oodatud poodiumikoha. Eestlane ütles intervjuus ETV spordiuudistele, et tema füüsiline vorm on pärast suurtuuri hea, kuid kõrgeid eesmärke seab ta eesootavateks võistlusteks. «Aastaid pole mul sellist tunnet olnud, kus ma oleks nii värskena tuurilt välja tulnud. See annab lootust, et ehk on olümpiaks minek veel parem,» ütles Kangert.

51. kohal lõpetanud Rein Taaramäe (IntermarcheWantyGobert Materiaux) hindas oma tuuri keskpäraseks. «Lõpphinnangut andes oli pigem normaalne [tuur], viimased poolteist aastat on mul päris raskelt möödunud ja kindlasti olin ma oma viimase pooleteist aasta parimas vormis,» ütles Taaramäe, kelle järgmine suurem väljakutse on augustis toimuv Vuelta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles