Efesi peavõidu arhitekt rääkis ihaldatud trofee reaalsuseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rahulolev Ergin Ataman tähistamas Euroliiga võitu.
Rahulolev Ergin Ataman tähistamas Euroliiga võitu. Foto: INA FASSBENDER/AFP

Kui Istanbuli Anadolu Efes veebruaris, Euroliiga põhiturniiri mängus Barcelona oli alistanud, ütles Türgi klubi peatreener Ergin Ataman sõnad, millele sel nädalavahetusel praktiliselt verega alla kirjutas. 

«Ma olen kindel, et see meeskond teeb tänavu ajalugu. Seda ajalugu, mida hakkasime juba eelmine aasta tegema, kuid mille püstitamisel meid takistati. Tänavu oleme väljakul parimad ega lase kellelgi ennast takistada,» olid Atamani sõnad siis.

Nimelt oli Efes juba eelmisel aastal Euroliiga tabeli tipus, kuid koroonapandeemia tõttu jäeti võistlus mullu pooleli, mistõttu ei õnnestunudki neil enda võimu platsil tsementeerida. 

Tänavu viidi asi aga lõpuni. Põhiturniiril teeniti küll vähem võite (24–4 vs. 22–12), kuid play-off'is ja final four'is õnnestus neil konkurendid paika panna ning 86:81 võiduga Baarcelona üle ka ihaldatud trofee ikkagi pea kohale tõsta.

Seda kõike arvestades võibki öelda, et Efesi peatreener Ataman rääkis tiitli reaalsuseks. «Ma lihtsalt kardan alla anda või öelda [midagi sellist nagu] «okei, vaatame» või «äkki võidame» või «tähtis on finaalturniirile jõuda». See poleks minu poolt aus, sest ma tahan võita. Ja inimesed ootasid meilt ka seda võitu,» sõnas juhendaja pärast finaali, olles äsja mängijate poole šampusega üle kallatud.

Atamanist sai tänavu esimene türklasest peatreener, kes Euroliigas triumfeerinud. Tegelikult oli ta võidule lähed ka kaks aastat tagasi, kuid siis tuli tal hoolealustega finaalis Moskva CSKA paremust tunnistada.

«Kaks aastat tagasi rääkisin juba kuttidele, et me oleme selleks suutelised. Ma olen oma mängijate üle uhke, sest me ei andnud iial alla. Me alustasime kohtumist pingeliselt ja tegime palju vigu. Seejärel leidsime aga enda rütmi ning ütlesin juba ka pressikonverentsil, et Shane Larkin on üks parimaid mängijaid ning nüüd õnnestus tal koos [Vasilije] Miciciga särada. Õnnitlen kõiki oma hoolealuseid,» sõnas Ataman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles