Jäähoki MM: USA ulatas Saksamaa alistamisega naabritele abikäe

Karl-Joosep Küngas
Copy
USA mängumehed tänamas enda väravavahti ideaalse kohtumise eest.
USA mängumehed tänamas enda väravavahti ideaalse kohtumise eest. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Jäähoki MMil on saabunud alagrupiturniiri otsustavad kohtumised. B-alagrupis alistas USA 2:0 tulemusega Saksamaa ning tagas endale kindlalt koha veerandfinaalis.

Enne tänast kohtumist oli B-alagrupis seis järgmine, kus Soomel koos 15, USAl 12, Kasahstanil 10, Saksamaal, Kanadal ja Lätil võrdselt 9 silma. Nõnda oli selge, et ainsana võis kergemalt hingata soomlased, kes edasipääsu veerandfinaali juba taganud.

Täna sai edasipääsu kindlustamisega hakkama ka USA, kes tõusis Saksamaa alistamisega B-grupi liidriks. Selleks piisas neile kahest tabamusest, millest viimane sündis juba viimastel sekunditel tühjaks jäätud Saksamaa väravasse.

Sangariks kerkis aga NHLis Los Angeles Kingsi väravasuul seisev ameeriklane Calvin Petersen, kes tõrjus koguni 33 sakslaste pealelööki.

Pärast tänast on endiselt kahe veerandfinaali pääsme eest heitlemas Kasahstan, Saksamaa, Kanada ja Läti. Kõige parem seis on esimesel, kes kindlustaks endale koha Norra alistamisega normaalajal, seejuures on norralased juba edasipääsu minetanud.

Viimases voorus läheb Kanada vastamisi Soomega ning Saksamaa ja Läti heitlevad omavahel. Mängud peetakse juba homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles