Miks ei kanna mängijad enam pikkade varrukatega jalgpallisärke?

Copy
David Beckham.
David Beckham. Foto: imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

Ajakirja Jalka tähelepanelik lugeja täheldas 15–20 aasta vanuseid jalgpallivideoid vaadates midagi, mida tänapäeva tippjalgpallis näeb haruharva: paljud mängijad kandsid väljakul pikkade käistega jalgpallisärke!

Pikad varrukad olid tõesti moes: paljud superstaaridki eesotsas David Beckhami, Ronaldinho, Zinedine Zidane’i ja teistega olid tuntud selle poolest, et eelistasid väljakul kanda just pikkade varrukatega särke. Tänapäeva jalgpallis kannavad veel üksikud tippmängijad (nt Gerard Piqué, James Rodríguez) pikki jalgpallisärke, ülejäänud kasutavad käsivarte katmiseks soovi korral pikka alussärki, mis on tihedalt keha ümber.

Ka Eesti koondise puhul on seda trendi hästi märgata. Mõelge korra kasvõi, millal nägite sinisärgis viimati mõnda mängijat, kelle varrukad olid sama lohvakad kui Martin Reimil 2004. aastal?

Martin Reim.
Martin Reim. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Niisiis: kuhu on kadunud pikkade käistega jalgpallisärgid? Vastab Eesti A-koondise mänedžer Miko Pupart:

«Olen A-koondise juures töötanud alates 2012. aastast ning selle aja jooksul pole mitte ükski Eesti koondislane mängus pika varrukaga särki kandnud. Tänapäeval on pika käisega alussärgina olemas tunduvalt mugavam variant, mida paljud ka kasutavad. Viimati kasutasid koondislased pika varrukaga särki ilmselt 2011. aastal.

See on eelistuse küsimus. Gerard Piqué tahab näiteks iga ilmaga pika käisega mängida. Kui keegi meie koondislastest avaldaks soovi, saaksime talle samuti pika varrukaga särki võimaldada, kuid keegi pole seda teinud. Isegi väravavahid on viimasel ajal lühikese käisega särki eelistanud.»

Tagasi üles