CSKA tahab Barcelona eest napsata Jasikeviciuse «lemmiklast», aga mõlemad võivad jääda pika ninaga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rokas Jokubaitis.
Rokas Jokubaitis. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Tänavu Kaunase Žalgirises läbimurdehooaja teinud Rokas Jokubatist jahivad Euroopa korvpalli tippsatsid eesotsas Barcelona ja Moskva CSKAga. 

Kataloonia suurklubi huvi taga on eelkõige Šarunas Jasikevicius, kes juhendas Jokubaitist mitu hooaega Žalgirises. Tollal jäi nüüdseks 20-aastase tagamängija roll väikseks, ent ta sai aeg-ajalt Euroliiga õhku nuusutada ning oli tunnustatud treeneri üks lemmikuid noori. 

Juba mõned nädalad tagasi kuuldusid sahinaid, et Jasikevicius soovib Jokubaitise tulevaks hooajaks Barcelonasse meelitada. Hispaania korvpalliajakirjanik José Ignacio Hugueti andmetel tahab leedulast endale ka Moskva CSKA.

Väidetavalt on Venemaa suurklubi valmis Žalgrisele tasuma mängija lepingust välja ostmiseks kogu summa ehk umbes 350 000 USA dollarit. Barcelona olevat pakkunud sellest vaid poole.

Kindlasti oleks mõlemal juhul tegemist pika sammuga edasi. Jokubaitis võib aga valida hoopis kolmanda tee: Leedu korvpalliajakirjaniku Dontas Urbonase kinnitusel osaleb noormees tänavuses NBA draft'is. 

Erinevate ennustuste kohaselt võiks 193-sentimeetrine tagamees minna kaubaks teise ringi alguses või esimese lõpus. 

Jokubaitis näitas tänavu, et on valmis Euroliiga tasemel stabiilselt esinema. Ta kogus 31 mängus keskmiselt 21 minutit, 7 punkti ja 2,5 resultatiivset söötu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles