Rootslased ei halasta põrunud hokikoondisele: kollaps, fiasko, lapsik mentaliteet

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rootsi jäähokikoondis Riia MMil.
Rootsi jäähokikoondis Riia MMil. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

11-kordne jäähoki maailmameister Rootsi ei jõudnud tänavu Riias peetaval suurturniiril isegi alagrupist edasi. 

Turniiri kohutavalt alustanud rootslastel oli veel viimase vooru eel teoreetiline võimalus august välja ronida ja veerandfinaali jõuda, ent neutraalse lipu all mängivale Venemaale jäädi alla karistusvisetega. Kusjuures veel 7 minutit enne normaalaja lõppu oldi peal 1:0. 

See tähendas, et üks maailma edukamaid hokiriike jäi esimest korda praeguse, 1992. aastast kehtiva MMi süsteemi jooksul play-off'ist välja. Rootsi meedia lajatas omadele hokimeestele täie rauaga. 

«Kollaps: «lihtsalt kohutav»,» pealkirjastas loo Aftonbladet ühe loo. «Fiasko sai reaalsuseks: «modernse aja suurim krahh»,» seisis järgmise artikli alguses. 

Nii Rootsi eksperdid kui ka mängijad-treenerid kinnitavad kui ühest suust, et edasipääs ei jäänud viimase mängu taha. Esimesest neljast matšist kaotati lausa kolm, sealhulgas ka praegu A-grupi viimasel real asuvale Valgevenele. 

Endine mängija ja treener, praegu teleeksperdina töötav Niklas Wikegard sõnas: «Koosseis tundus mentaalselt väga nõrk, lapsikult kehv. Meil jäi sel tasemel puudu õigest liidrist.»

Vaatamata ebaõnnestumisele ei plaani peatreener Johan Garpenlöv tagasi astuda. «Muidugi pole tunne hea, olen pettunud. See oli suur ebaõnnestumine nii mulle treenerina kui ka meile hokirahvana. Tulime siia kulla järele,» sõnas ta. «Tahan tööd jätkata, aga mina ei langeta neid otsuseid.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles